Bizler Pozitif Depo olarak müşterilerimizin kullanılmayan, uzun süre kullanılamayacak ya da belirli bir süreliğine muhafaza edilmesi gereken eşyalarını gönül rahatlığı ile depolayabilecekleri depolama alanları sağlamaktayız. İstanbul depolama firmaları tarafından verilen depolama hizmetleri sürecinde hem depolama firması hem de eşya sahipleri tarafından dikkat edilmesi gereken konular vardır. Şüphesiz ki herhangi bir eşya depolama hizmeti alan bir birey eşyalarını depolama sürecinden sonra tekrar teslim aldığında tüm eşyalarını bıraktığı gibi geri almak ister. Bunun için ise dikkat edilmesi gerekilen bazı noktalar vardır ve bunlara bağlı kalınarak titiz bir hizmet verilmelidir. Depolanan eşyaların sağlıklı bir şekilde tekrar geri alınması için depolama firmasının müşterilerine sağlaması gereken hususlar şunlardır:
• Doğrudan güneş ışığı almayan, nem dengesi korunmuş ve rutubetsiz depolama alanları sağlamak
• 7 / 24 güvenlik sağlamak
• Eşyalara gerekli sigortalar yapmak ve karşılıklı teminatlar imzalamak
• Tüm süreçlerde teknik destek ve iletişim sağlamak gibi maddeler firma tarafından dikkat edilmesi gerekilen noktalardır.
Aynı şekilde depolama hizmeti alan bireylerin de eşyalarını depolama alanlarına veya depolama firmalarına teslim ederken dikkat etmesi gereken noktalar vardır. Bu konuda müşteri tarafından dikkat edilecek en önemli konu ise depolanacak eşyaların doğru paketlenmesi konusudur. Bu yazımızda ise bu konuda pratik çözümler vererek sağlıklı bir depolama hizmetinin ilk adımını atıyor olacağız.
Depolanacak Eşyalar Paketlenirken Nelere Dikkat Edilir?
Herhangi bir birçok sebepten dolayı eşyalarınızı depolama alanlarına vermeniz gerekebilir. Bu hizmeti aldıktan sonra eşyalarınızı ilk günkü gibi teslim almak için doğru paketleme yapmak oldukça önemlidir. Depolanacak eşyaların doğru paketlenmesi için pratik çözümler hakkında bilgi vererek müşteri memnuniyeti odaklı faaliyetlerimizin ilk adımını atmış olacağız. Gelin şimdi depolama alanlarına kaldırılacak olan eşyaların paketlenirken nelere dikkat edilmesi gerektiğine değinelim
1. Eşyalarınızı koli veya paketlere yerleştirirken kategorilere ayırmalısınız. Örneğin kıyafet, teknolojik alet, kırtasiye, bahçe araçları gibi kategorileri farklı paketlere koymanız hem eşyalarınızın zarar görmesini engelleyecek hem de tekrar almanız gerektiği zaman kolaylıkla bulmanızı sağlayacaktır.
2. Diğer bir madde ise depolanacak olan eşyaların olabildiğince hacimsel olarak küçültülmesi ve sıkıştırılması olacaktır. Böylelikle depolama alanından tasarruf edilebilir. Fakat eşyalar koliler içerisinde çok fazla sıkıştırıldığı zaman patlama, açılma yapabilir. Bu durumu göz önünde bulundurarak doğru paketleme yapılmalıdır.
3. Depolanacak olan kolileri kategorilere ayırdıktan sonra kolilerin üzerine hangi kategori olduğu belirtilmelidir. Böylelikle depolanan eşyalar tekrar alınacağı zaman tüm kolileri teker teker kontrol edip zarar vermenizi engellemiş olursunuz.
4. Eşyaları depolama alanlarına teslim ederken kolilerin sağlam olması iyice kontrol edilmelidir. Depolama alanlarında eşyaların istiflenme veya yükleme - çıkarma gibi işlemler sürecinde de zarar görebileceğini unutmamalısınız.
5. Teslim edilen kolilerin rutubetten korunması en önemli konulardan birisidir. Bunun için ise teslim edilen kolilerin kesinlikle ıslak veya nemli olmaması gerekir. Aynı zamanda teslim edildikten sonra da ıslanma gibi durumların yaşanmaması için tüm eşyalar veya ürünler iyice sarılmalı gerekli önlemler alınmalıdır.
Bizler Pozitif Depo olarak müşteri ihtiyaç ve talepleri doğrultusunda depolama süreçlerini başından sonuna teknik destek sağlamaktayız. Yılların tecrübesi ile birlikte tüm müşteri ihtiyaçlarına doğru çözüm ortağı olmaktayız. Sizler de İstanbul merkezli 2500 metrekareden fazla depolama alanlarımızdan profesyonel hizmet almak için hemen bizimle iletişime geçebilirsiniz.